Orbán Viktor szerint további beruházásokra van szükség

MTI
2004.04.03. 20:00
A mostani nehéz gazdasági helyzetből való kilábaláshoz szükség van olyan beruházások megvalósítására, amelyek még az előző ciklusban, a Széchenyi-terv keretében indultak meg - mondta a Fidesz elnöke szombaton Dabason egy új sportcentrum avatásán.

A mostani sportcentrumhoz hasonló létesítmény egy kisvárosban az életerő megnyilvánulását is jelenti, erősíti az emberek önbecsülését és számos módon megtérül - közölte Orbán Viktor.

Hozzátette: a Széchenyi-terv egy olyan gazdaságélénkítő program volt, amelyet össze lehetett kapcsolni más, a gazdaságinál magasabb rendű célokkal is, ezért egyházi, szociális intézmények és ifjúsági célokat szolgáló létesítmények megvalósítását is el lehetett érni ilyen módon.

Kőszegi Zoltán, a 16 ezer lakosú Dabas polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a 3 ezer négyzetméter alapterületű sportcsarnok és konferenciaközpont 800 millió forintból valósult meg.

A helyi önkormányzat 200 millió forinttal, a Széchenyi-terv 500 millió forinttal, a sportminisztérium pedig 100 millió forinttal támogatta a beruházást.