József, Bánk
-6 °C
0 °C

Orbán: Elég erősek vagyunk

MTI
2004.04.06. 21:44
A polgári, nemzeti, keresztény értékeket valló tábor 1948 óta soha sem volt még olyan szervezett, összetartó és erős, mint éppen ma - jelentette ki Orbán Viktor kedden, Szegeden.

"Azért éppen most indítottuk a petíciót, mert úgy érezzük, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy ne csak elindítsuk, hanem sikerre is vigyük" - mondta a Fidesz elnöke a nemzeti petíciót népszerűsítő körút első állomásán.

Magyarország perceken belül az Európai Unió tagja lesz. Az előttünk csatlakozó országok tapasztalata, hogy a csatlakozás után bizonytalanság lett úrrá az embereken. Ezt mindenki tudja. Kérdés, miért nem teszünk ellene - mondta a volt miniszterelnök.

"Azért indítottuk a petíciót, hogy végre tegyünk ellene" - fűzte hozzá. Orbán Viktor szavai szerint mind a mai napig nem sikerült Magyarországon egyszerre megteremteni a szabadságot és a biztonságot, márpedig a szabadság biztonság nélkül nem lehet hosszú életű.

"A szabadság az, amikor mi szabadon mosolyoghatunk másokra, a biztonság pedig az, amikor visszamosolyognak ránk" - mondta Orbán Viktor.