György
14 °C
24 °C

Csökkent a kisebbségi lapok támogatása

MTI
2004.04.09. 18:01
Negyedével csökkentette a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány (MNEKK) a kisebbségi lapoknak nyújtott anyagi támogatást - erről a közalapítvány kuratóriumának elnöke pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A kisebbségi lapok támogatása a "kuratóriumnál összességében 25 százalékkal csökkent" az előző évhez képest - mondta Heizer Antal, akit a romaweb internetes portál aznapi híre nyomán kérdezett az MTI. Az MNEKK kuratóriuma előző napi ülésén döntött az országos terjesztésű kisebbségi lapok támogatásáról.

Heizer Antal, aki egyúttal a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal elnöke, rámutatott: "a közalapítvány egészének költségvetési támogatása csökkent, úgyhogy ehhez mérten csökkenteni kellett minden pályázati típusnak a támogatását is". A csökkenés mértéke azonban nem lesz ilyen nagy mértékű, mert a "Nemzeti Kulturális Alapprogramnál is kiírtunk egy lappályázatot" - tette hozzá.

Mint mondta, a 13 magyarországi kisebbségi lap, ezek között négy roma újság összesen 210 millió forintos anyagi támogatást kap.