Jobbik: Eltitkolt támadások érhették az Iraki magyar kontingenst

Index, MTI
2004.04.16. 13:47
"Érték-e olyan támadások a magyar kontingenst Irakban, amikről nem tud a közvélemény?" - a Jobbik a külügyminisztertől vár választ az iraki magyar kontingenssel kapcsolatos információjukra, miszerint eltitkolt támadások is érhették a magyarokat, akik ráadásul éles töltényt nem is használhatnak - közölte a párt alelnöke pénteken, Budapesten.

Kíváncsiak arra is, igaz-e, hogy a magyar kontingens a kiküldésének humanitárius céljával teljesen ellentétesen hadi szállítmányozást végez - mondta Vona Gábor. Arra is választ várnak, hogy ki vállalja a felelősséget és a garanciát azért, hogy a Magyarországon élők biztonságban vannak, "és nem juthatnak arra a sorsra, amelyre a szintén csak a békefenntartásban részt vállaló Spanyolország polgárai jutottak."

"A Jobbik rossz helyre címezte a kérdéseit" - kommentálta Tóth Tamás,a Külügyminisztérium szóvivője a hírt az Indexnek. A feltett kérdésekben egyrészt a magyar kontingenst Irakba küldő országgyűlés, másrészt a Hadügyminisztérium az illetékes.

Vona Gábor a HavariaPress hírügynökség kérdésére - a minisztérium válaszáig - egyelőre nem kívánt részleteket elárulni az állítólagos eltitkolt támadásokról, az Index érdeklődésére is csak annyit mondott, konkrét tényekről nem tud beszámolni.