Közjogi státuszát tisztázná az OVB

MTI
2004.04.16. 20:17
Nem zárható ki, hogy az Országos Választási Bizottság az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul, mert szükségesnek tartja közjogi helyzetének mielőbbi rendezését. A testület pénteki ülésén szerkesztőbizottságot hozott létre azt megvizsgálandó, mit kell tenni működési feltételeik biztosításáért és státusuk rendezéséért. Cservák Csaba testületi tag az ülésen közölte: magánemberként mindenképpen az Alkotmánybírósághoz fordul, mert mint mondta, véleménye szerint az OVB helyzete tarthatatlan.

A testületi tag az ülésen azt feltételezte, hogy a szerkesztőbizottság is várhatóan így dönt. Cservák Csaba az MTI-nek elmondta: tudomása szerint a testület tagjai ezzel a döntéssel egyetértenek, így előreláthatón két héten belül az Alkotmánybírósághoz fordulnak. Az OVB ezzel újra napirendre vette a testület működési feltételeinek javítását célzó korábbi javaslatát.

A testület még december 9-én döntött úgy, hogy munkaképességének javítása érdekében szükséges a működési feltételek rendezése, ezért konzultációt kezdeményez az államfővel, az Országgyűlés elnökével, a miniszterelnökkel, a belügyminiszterrel és a négy parlamenti párt frakcióvezetőjével.