Helyreigazítás

2004.04.20. 10:45
A www.index.hu 2004. III. 10. szerda 19 óra 10-kor megjelentetett: Demeter: Tóth András figyelmeztette Kulcsárt? című cikkének alábbi tényállításai nem felelnek meg a valóságnak:

"_ akár Tóth András is figyelmeztethette Kulcsárt, hogy telefonját lehallgatják", "_a lehallgatási műveletet végzők elmondták, Kulcsár Attila egy idő után nem használta telefonját, tudomást szerezhetett arról, hogy lehallgatják telefonját". Ugyanakkor a valóságot hamis színben tünteti fel maga a cikk címe, és az újságcikk azon része, amely Demeter Ervinre hivatkozással közli, hogy Kulcsár Attila telefonhasználatának megszűnése közel egy időbe esik nevezettnek Tóth András nemzetbiztonsági államtitkárral történt találkozójával.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Tóth András és Kulcsár Attila személyes találkozását követően a Kulcsár Attila által saját telefonjáról kezdeményezett hívások száma lényegesen nem változott, napi telefonforgalma a személyes találkozó előtti szintnek felelt meg, így Kulcsár Attila és Tóth András személyes találkozója nem vezethetett Kulcsár Attila telefonforgalmának csökkenéséhez, illetve ahhoz, hogy Kulcsár Attila Tóth Andrástól szerzett volna tudomást arról, hogy lehallgatják telefonját.