György
14 °C
24 °C

Lamperth Cityrendőrséget alakítana a fővárosban

MTI
2004.04.20. 16:38
Cityrendőrség elnevezéssel mobil rendőri egységek létrehozását tervezik Budapesten, közölte a belügyminiszter kedden, Budapesten. Az elképzelések szerint öt körzetet alakítanának ki a helyi sajátosságok figyelembe vételével - mondta Lamperth Mónika, amikor sétát tett a Belvárosban rendőri és újságírói kísérettel. "Úgy látom (...), hogy közbiztonsági szempontból öt térségre, körzetre szükséges osztani Budapest területét, melynek első lépése az úgynevezett cityrendőrség létrehozatala" - tájékoztatott. Elmondta: "a Belvárosban, a cityben az (...) idegenforgalmi és az egyéb sajátosságok miatt másfajta szakmai munkára is szükség van".

A cityrendőrség illetékességi területe a történelmi Belváros, a Belváros, a Keleti, a Nyugati, a Déli pályaudvar, a Vérmező, a VI. és a VII. kerület, valamint a Városliget térsége lenne - mondta a belügyminiszter.

Elmondta: a program plusz költségvetési forrásokat nem igényel, azt a BRFK és a kerületi rendőrkapitányságok büdzséjéből finanszírozzák majd. "Ez önmagában konkrét létszámnövekménnyel nem jár", de az elkövetkezendő két évben 300 fővel növekszik az érintett kapitányságok és a mobil erők létszáma".