Konferenciaközpontot avattak Egerben

MTI
2004.04.24. 21:22
A Hotel Eger - Park Szálloda teljes rekonstrukciójának részeként 1200 négyzetméter alapterületű, 560 férőhelyes konferenciaközpontot avattak szombaton a hevesi megyeszékhelyen.

Az 1,3 milliárd forint értékű, zömében magántőkéből megvalósult beruházást Gyurcsány Ferenc a sporttárca vezetője adta át.

Mint azt Harmati László, a szálloda és a konferenciaközpont igazgatója, a komplexum egyik tulajdonosa az avatás alkalmával elmondta: a városi és a megyei önkormányzat nyolc éve hozott döntést egy konferenciaközpont megvalósításáról, ám az építkezés anyagi okok miatt egyre csúszott.

A kivitelezésre végül azt követően nyílt lehetőség, hogy 2002 októberében az egri székhelyű Eger-Invest Rt. és a budapesti székhelyű Viacom Rt megvásárolták a Hotel Eger-Parkot.

A tervek megvalósítását 296 millió forinttal támogatta a gazdasági tárca a Széchenyi-program keretében; a beruházás alapkövét Medgyessy Péter Miniszterelnök helyezte el 2003 augusztusában - közölte Harmati László.

Az épületnek 50-50 százalékban tulajdonosa az Eger-Invest Rt. és a Viacom Rt., előbbi belföldi, utóbbi belföldi és külföldi magánszemélyek tulajdona.