Május végén lehet új elnöke a Duna TV-nek

MTI
2004.04.29. 19:39
A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége május 13-án dönt arról, hogy új pályázatot ír-e ki a közszolgálati médium elnöki posztjára, vagy kezdeményezi a szeptemberben lejáró mandátumú Pekár István újraválasztását - közölte Bíró Sándor, a testület elnöke a csütörtöki ülésen történtekről szólva az MTI-vel.

Egy neve elhallgatását kérő testületi tagtól az MTI úgy értesült: a közalapítvány társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratóriuma elé május 27-én kerül ez a téma, ha a parlamenti frakciók jelölte személyekből álló elnökség lehetőséget ad az újrázásra az elnöknek. (Amennyiben új pályázat mellett dönt az elnökség, azt saját hatáskörében kiírhatja.) Pekár István csütörtökön úgy nyilatkozott az MTI-nek, abban az esetben vállalna egy újabb négyéves ciklust, ha maga mögött tudja a mandátuma meghosszabbításához szükséges kuratóriumi elnökségi támogatottságot, de részleteket ezzel kapcsolatban nem kívánt közölni.

Név nélkül nyilatkozó, az elnök környezetéből származó forrásból nemrégiben úgy értesült az MTI, miszerint az elnök arra vár, megegyeznek-e támogatásában a parlamenti frakciók által delegált kuratóriumi elnökségi tagok. Amennyiben nem, abban az esetben is szeretne a Duna Televíziónál maradni, ahol 1993 óta dolgozik.