Dávid: komolytalan javaslat a közös lista

MTI
2004.04.29. 20:05
Dávid Ibolya "gesztusértékű, de komolytalan" javaslatnak minősítette Orbán Viktor felvetését a Fidesz és az MDF közös európai parlamenti választási listájára csütörtökön Kecskeméten, sajtótájékoztatón. "Mindkét párt országos gyűlése és minden testülete már réges-régen döntött az indulás feltételeiről, szövetségeseiről, így a Fidesz és az MDF közös listájára vonatkozó javaslat a végrehajthatóságot tekintve komolytalan" - mondta a Magyar Demokrata Fórum elnöke.

Orbán Viktor Fidesz-elnök szerdai budapesti megbeszélésükön ajánlotta fel Dávid Ibolyának, hogy, bár már a kopogtatócédulákat gyűjtik az európai parlamenti választásokra, induljanak a versengésen közös listán. A demokrata fórum elnöke visszautasította az ajánlatot.

Dávid Ibolya Kecskeméten hangsúlyozta: a kampányban az MDF választási szövetségeseivel, a Magyar Demokrata Néppárttal, a Független Kisgazdapárttal és a Vállalkozók Pártjával együtt közösen dolgozik. E négy párt együttgondolkodásával "kirajzolódik egy olyan mérsékelt, kiszámítható politikai erő, amely, ha a politikai palettát kell meghatározni, akkor a jobbközépen áll" - mondta.