Zuschlag: Függetlenek hitelesítsék a petíciós aláírásokat

MTI
2004.04.30. 12:06
Zuschlag János MSZP-s parlamenti képviselő pénteken ismét független hitelesítő szervezet bevonását követelte a Fidesz-petíció ellenőrzésére. "Ameddig a Fidesz nem bíz meg független, legitim, törvényi felhatalmazással rendelkező testületet aláírásai hitelesítésével, nemcsak az MSZP, de az emberek sem tekinthetik komolynak a petíciós kezdeményezést" - közölte Zuschlag János.

Mint mondta, érdekes felvetés, hogy valaki önmaga akarja ellenőrizni a saját kezdeményezésére érkezett aláírások hitelességét. Ezzel arra reagált, hogy Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke csütörtökön az MSZP felvetésére kijelentette: pártja ellenőrizni fogja a nemzeti petíció aláírásának adatait, azok helyességét.

Az MSZP szerint az Országos Választási Irodának vagy a közjegyzői kamarának kellene ellenőriznie az összegyűlt aláírások hitelességét. A szocialisták felszólítják a Fideszt, hogy nevezze meg azokat a jogszabályokat az adatvédelmi törvény mellett, amelyekre hivatkoznak. A Fidesz csütörtökön közölte, a támogató aláírások gyűjtése a hatályos jogszabályok betartásával zajlik.