Egyelőre nem tárgyal a Magyar Rádió a Rádió C-vel

MTI
2004.05.06. 17:04
A Rádió C menedzsmentjének lemondása miatt egyelőre nem folytatódnak a médium és a Magyar Rádió (MR) közötti együttműködés meghosszabbításáról szóló tárgyalások - közölte csütörtökön az MR kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére. A Rádió C vezetői szerint ez kritikus anyagi helyzetbe hozza a roma médiumot.

Az MR kommunikációs vezetője, Morvai Katalin elmondta, akkor tárgyalnak tovább, ha lesz stabil menedzsmentje és műsorszerkezete a Rádió C-nek, ráadásul tavalyhoz képest az MR lehetőségei is 'beszűkültek'.

Mark West, a Rádió C ügyvezetője és Daróczi Dávid főszerkesztő alig egy hónapot töltött posztján; miután a tulajdonosok képviselői hétfőn nem fogadták el a médium átalakításával kapcsolatos elképzeléseiket, másnap benyújtották lemondásukat.

Sajtóhírek szerint a roma rádió bevételének mintegy fele származik a közszolgálati médiummal való együttműködésből.

Tavaly április 29-én kötött egy évre szóló szerződést az akkor komoly anyagi gondokkal küszködő Rádió C-vel, Magyarország első, Budapest körzetében működő roma adójával a Magyar Rádió arról, hogy meghatározott rendben műsorokat vásárol partnerétől a közszolgálati médium.