MSZP: a Fidesz szemérmetlen Medgyessy Péter fiának ügyében

MTI
2004.05.22. 19:31
A fideszesek támogatják saját rokonaik közpénzekből való gyarapodását, ám politikai ellenfeleik gyermekei szerintük még a magánszférában sem dolgozhatnak - tartalmazza az MSZP-frakciónak a miniszterelnök fiának tevékenységével kapcsolatos, fideszes sajtótájékoztatóra reagáló szombati közleménye.

Surján László fideszes országgyűlési képviselő szerint Magyarország megítélése válhat rosszabbá a miniszterelnök fiának céges megbízása miatt, ezért a kormánynak ezt a kérdést mihamarabb tisztáznia kell. Az MSZP-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében az eset kapcsán leszögezi: "Elég a boszorkányüldözésből"! A közlemény szerint a Fidesz politikusai vagy nagyon szemérmetlenek vagy nagyon feledékenyek. Most boszorkányüldözést folytatnak az ellen, hogy nekik nem tetsző politikusok gyermekei magánvállalkozásuk keretében kizárólag magáncégeknek végeznek munkát, az állami szférától és a közpénzektől távol tartva magukat.

Az MSZP-frakció szerint vagy kóros feledékenység, vagy az újabb Papcsák-botrány miatti szemérmetlen "falazási szándék" magyarázhatja azt, hogy a fideszes politikusoknak egy szavuk sincs arról: a napokban már az ügyészség is kénytelen volt vádat emelni párttársuk, Papcsák Ferenc ellen. "Ő kormánypárti képviselő létére 2001-ben nem az államtól független magáncégektől, hanem egyenesen a kormánytól szerzett cégének 250 millió forintot, és ráadásul a vád szerint fiktív számlákat használt" - tartalmazza a szocialista frakció közleménye. Ebben emlékeztetnek arra is: "amikor Orbán-papa bányája furcsa körülmények között állami vállalat megbízását nyerte el", továbbá "amikor Strumpf István fivére állami cégtől kapott megbízást".