Az IDF a magyar katonák azonnali hazahozatalát követeli

MTI
2004.05.22. 19:31
Ötven galambot eresztett fel a levegőbe az Ifjúsági Demokrata Fórum szombaton Budapesten, hogy demonstráljon a béke mellett és felhívja a figyelmet az iraki magyar katonák azonnali hazahozatalára. Szabó Zsolt, az IDF elnöke azt hangsúlyozta: az MDF és az IDF állt ki az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák hazahozatala mellett.

Hozzátette, hogy a háború nem a mi háborúnk, tanuljunk végre a történelemből, amikor évszázadokon keresztül a rossz oldalra álltunk. Almássy Kornél, az MDF elnökségének tagja emlékeztetett arra, hogy egy hónappal ezelőtt hirdette meg az IDF azt a békeprogramot, hogy a Ferenciek terére hozzanak virágot a szimpatizánsok és akik nem értenek egyet Magyarország iraki szerepvállalásával. Elmondta, több ezren fejezték ki szolidaritásukat az MDF és az IDF mozgalma iránt és ma már a közvélemény-kutatások is igazolják, hogy a többség a magyar katonák hazahozatalát akarja.

Pettkó András országgyűlési képviselő (MDF) arról beszélt, hogy szombaton ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját az IDF, amely az országban a rendszerváltás utáni első politikai ifjúsági szervezetként alakult meg Mártélyon 87 fővel. Hangsúlyozta, az IDF a demokratikus Magyarország megteremtéséért jött létre és a demokráciát az különbözteti meg a diktatúrától, hogy a politikai döntéshozóknak tekintettel kell lenniük a társadalom többségének akaratára.