Orbán Viktor vizsgálja a demokráciát Romániában

MTI
2004.05.23. 12:45
Az Európai Néppárt (EPP) elnöksége bizottságot állított fel a romániai demokrácia állapotának megvizsgálására, e testület vezetésére az EPP alelnökét, Orbán Viktort kérte fel - mondta Székelyudvarhelyen Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

Németh Zsolt ezekben a napokban Deutsch Tamással együtt a Történelem Főutcája című közéleti és kulturális rendezvénysorozat főszereplője Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Marosvásárhelyen. Szombaton Orbán Viktor, a Fidesz-MPP elnöke Székelyudvarhelyen szoborparkot avatott fel Szász Jenő polgármesterrel együtt.

Németh Zsolt az MTI-nek elmondta: az Európai Néppárt (EPP) Orbán Viktort kérte fel annak a bizottságnak a vezetésére, amely a romániai demokrácia állapotát hivatott megvizsgálni, különös tekintettel a küszöbön álló helyhatósági választásokra.

Az EPP bizottsága a romániai demokrácia állapotát vizsgálja majd, nagy tekintélyű európai politikusok és szakértők vesznek részt ebben a munkában. A testület várhatóan még június folyamán elkészíti a jelentést, amelyet az EPP elnöksége megvitat. Orbán Viktort arra kérték, hogy javaslatokat is fogalmazzon meg az Európai Néppárt számára, ez utóbbi pedig a maga eszközrendszerével fog fellépni az ügyben - mondta Németh Zsolt.