Székely Gabriella a Műsorszolgáltatási Alap új vezetője

MTI
2004.05.27. 18:10
Másfél évvel hivatali elődjének távozása után az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) június elsejei hatállyal Székely Gabriellát nevezte ki a Műsorszolgáltatási Alap igazgatójává csütörtökön - tudta meg a médiahatóság szóvivőjétől az MTI.

Ezzel egyidejűleg megszűnt Csányi Kinga megbízott igazgatói feladata - közölte Vékony Éva, aki arra a kérdésre, hogy határozott vagy határozatlan időre szól-e az új vezető kinevezése, csak annyit közölt, "a testületben vita volt a munkaszerződés egyes elemeinek tekintetében". Tájékoztatása szerint Székely Gabriella eddig az ORTT mellett működő, filmtámogatásokat elbíráló bizottságokban tevékenykedett.

Az ORTT a kezelője a Műsorszolgáltatási Alapnak, amely a médiahatósághoz hasonlóan önálló jogi személy. Elkülönített pénzalapként a médiatörvényben rögzített feladata "a közszolgálati műsorszolgáltatás, a közműsor-szolgáltatók, a nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatók, a közszolgálati műsorok és műsorszámok támogatása, a kultúra megőrzése és továbbfejlesztése, a műsorok sokszínűégének biztosítása", valamint a törvényben meghatározott egyéb célok támogatása - olvasható az alap internetes bemutatkozójában.