A Fidesz vizsgáltatná Medgyessy és Baráth fiainak céges ügyeit

MTI
2004.06.01. 22:07
Országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz Medgyessy Péter kormányfő és Baráth Etele államtitkár fiainak cége ügyében - közölte Mátrai Márta kedden Budapesten újságírókkal.

A testületnek azt kellene feltárnia, hogy milyen összefüggés van a Matávnak juttatott 3,2 milliárd forintos adókedvezmény és a politikusok fiai cégének (TGG & Partners) adott százmilliós megbízás között - mondta a fideszes képviselő, mielőtt átadta a bizottság felállítását kezdeményező határozati javaslatot az Országgyűlés elnökének titkárságán.

"Számtalan kérdést tettünk fel ebben az ügyben az elmúlt időszakban, és ezekre a kérdésekre konkrét és egyenes választ nem kaptunk" - mondta. Hiányolta azt is, hogy nem tárták fel a politikusok fiainak cége és a Matáv között létrejött szerződés tartalmát.

A bíróság védelmét kérik

A TGG & Partners szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében tudatja, jogi útra terelte az ügy kezelését és a bíróság védelmét kéri, amiért szerintük a Fidesz kampánya jelenleg a családi élet védelme, a magánlakás, illetve a vállalkozás szabadságát biztosító alkotmányos alapjogok ellen folyik.

"A TGG & Partners alapítói és munkatársai visszautasítanak mindennemű jogsértő magatartást sejtető vagy lebegtető feltételezést" - áll a dokumentumban.