György
16 °C
24 °C

Kövér: a kormány tudatosan teszi tönkre az országot

MTI
2004.06.02. 23:04
A jelenlegi kormány azért "teszi tudatosan tönkre az országot", hogy zsebre tehessen mindent, ami még megmaradt - jelentette ki Kövér László szerdán Verpeléten.

"Azért csinálnak válságot, mert a válság által teremtett zavaros vízben könnyű halászni" - mondta a Fidesz kampánygyűlésén az ellenzéki párt országos választmányának elnöke. Hozzátette: ez a célja a privatizációnak, és az, hogy megfossza az államot azoktól az eszközöktől, amelyek segítségével érdemben tudja befolyásolni az ország fejlődésének irányát, segíteni tudja a jólét kiteljesedését.

Az államadósságról szólva azt mondta, hogy a jelenlegi kormány ugyanazt csinálja, mint ami a nyolcvanas években az ország eladósodásához vezetett.

"Most, amikor megduplázták az elmúlt másfél-két évben az államadósságot, akkor ugyanazt csinálták, mint kilencven előtt és ugyanolyan szándékkal. Részben ennek a pénznek egy jelentős részét ellopták, részben pedig olyan terheket raktak a nyakunkba", aminek célja, hogy ha távoznak a politikai hatalomból 2006-ban, "a következő kormánynak már olyan szűk legyen a mozgástere, hogy igazándiból ne az történjen, amit akar, hanem az történjen, amit ők előre megírnak" - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Az irányított betegellátásról szóló kormányzati terveket úgy jellemezte, hogy ha azok megvalósulnak, akkor az egészségügyi intézményekre ki lehet tenni "a vöröskereszt helyett a fekete halálfejet".