Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Kovács: az MSZP-győzelem nyugalmat hozhat az országnak

MTI
2004.06.02. 23:13
Kovács László külügyminiszter, MSZP-elnök szerdán Budapesten kijelentette: ha több szocialista képviselő jut be a június 13-i választáson az Európai Parlamentbe, akkor "nyugalom lesz az országban"; ha ez a Fidesz esetében következne be, akkor "nyugtalanság, feszültség és egyfajta szellemi polgárháború lenne, vagy inkább folytatódna".

A pártelnök az MSZP európai parlamenti választási rendezvényén, a nap folyamán nyilvánosságra hozott statisztikai adatokra hivatkozva, "közönséges hazugságnak" nevezte azokat az ellenzéki kijelentéseket, amelyek szerint "romokban hever a magyar gazdaság".

A gazdaság emelkedőben van, ami később meglátszik az emberek életén is - mondta.

Kovács László kijelentette, a június 13-i választásnak nem tétje a kormány sorsa, még ha "egyesek reménykednek is ebben". A kormányt 2006 tavaszáig az MSZP és az SZDSZ koalíciója alkotja - közölte.

A külpolitikáról szólva kiemelte, hogy az EU-csatlakozással megszűnik a magyar-szlovák és a magyar-szlovén határ. Hozzátette, a tervek szerint 2007-től ez következik be a magyar-román határon, illetve, ha nem is a közeli jövőben, de a szerb határon is. Mint mondta, ezek a határok 80 évig elválasztották a nemzet különböző részeit.

Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, az MSZP budapesti elnöke arról beszélt, hogy Budapestre és agglomerációjára nagy beruházási feladatok várnak a jövőben. Kiemelte a 4-es metró építését, ami "elhalasztódott az Orbán-kormány alatt". A politikus a budai szennyvíztisztító létesítményt is megemlítette mint "Európa egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházását".