Tiszavasváriban helyi képviselőt is választanak vasárnap

MTI
2004.06.11. 06:28
Az európai parlamenti szavazással egyidőben, időközi önkormányzati választást is tartanak vasárnap Tiszavasváriban, ahol összeférhetetlenség miatt, jogerős bírósági ítélet alapján megszűnt a helyi 1-es körzet képviselőjének, Császár Józsefnek (Fidesz-MDF) a mandátuma, tájékoztatta Maginé Csirke Erzsébet, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város jegyzője az MTI-t.

A képviselő az önkormányzat tulajdonában lévő egyik közhasznú társaság alkalmazottja volt, s ezt a bíróság összeférhetetlennek tartotta a helyhatósági közgyűlési tagsággal, mondta a jegyző. Császár József a Fidesz és az MDF közös jelöltjeként vasárnap újra indul az időközi választáson, miután a kht.-nél a munkavégzést vállalkozásba adták ki, így már nem az önkormányzati társaság alkalmazottja. Rajta kívül még két jelölt van: Oláh Mihály (MSZP) és Póka Ferenc (független).

A tiszavasvári 1-es körzetben az európai parlamenti választáson a pártok listája mellett a helyi lakosok az önkormányzati képviselő-jelöltekre is voksolnak reggel 6 és este 19 óra között - közölte a település jegyzője.