Ervin
14 °C
22 °C

Ősszel tárgyalják Medgyessy kisebb parlamentről szóló javaslatát

MTI
2004.06.17. 15:47
A kormány 47 törvény elfogadását javasolja az Országgyűlésnek az őszi ülésszakban. A kabinet tervei szerint a képviselők szeptemberben fogadnák el a budapesti 4-es metró második szakaszának állami támogatásáról szóló törvényjavaslatot. Várhatóan októberben szavaz a Ház a választási törvények módosításáról, ami a kisebb parlament feltételeit teremtené meg, valamint a kampányköltségekre vonatkozó előírásokat pontosítaná.

Ugyancsak októberben fogadja el a Ház az önkéntes haderőre történő áttéréssel összefüggő törvénymódosításokat. A tervek szerint novemberben szavazna a parlament az egészségügyi reformot megalapozó törvényjavaslatról. Ugyancsak novemberre várható döntés a az adótörvények módosításáról, ami 17 jogszabály megváltoztatását jelenti.

A képviselők decemberre zárják le a szociális törvények módosítását, a szegénység elleni küzdelem keretében. Az Országgyűlés várhatóan decemberben fogadja el a felsőoktatási törvény módosítását. Az őszi ülésszakot a 2005-ös költségvetés tárgyalásával és elfogadásával zárja a parlament.