Dezső
14 °C
27 °C

Nyolcvan milliós megvonás az artmozi-hálózat fejlesztéséből

MTI
2004.06.19. 11:03
Hamarosan újabb 133 millió forintos kulturális támogatás zárolásáról dönt a kormány, amelynek jó része az artmozi-fejlesztési büdzsét érinti. A megvonás összege a Draskovics-csomagban már szereplő tétel, amely a belügyi tárca kulturális büdzséjéből összesen 843 millió forintot vesz el - értesült a Népszabadság.

A 843 millióból először 710 milliót osztottak el a rovatok között, amelyből a legtöbb, 325 milliós megvonás a mozihálózatra szánt támogatást érintette. A mostani 133 millióból 80 millióval a mozitámogatást csökkentik, amelyre így csupán 95 millió jut.

A lefaragást Kozma Károly, az artmozi-támogatás elosztására felkért bizottság elnöke a lapnak súlyos hibának nevezte, mivel a minisztérium már meghirdette pályázatát, amire negyven pályázat beérkezett. A bizottság elnöke úgy döntött, a tovább faragott keret elosztásában már nem kíván részt venni - írja a Népszabadság.

Schneider Márta, a kulturális tárca helyettes államtitkára a lap kérdésére válaszolva elmondta, hogy azért az artmozik büdzséjét kurtították meg leginkább, mert minél kevesebb pénzt akartak elvonni az önkormányzati intézmények fenntartásától.