A Fidesz Medgyessynél érdeklődik a K&H-nyomozás pártatlansága felől

MTI
2004.06.19. 14:00
Az MSZP "közvetlen közelébe ért" K and H-ügy Kerék Csabának, a Britton cégcsoport magyarországi képviselőjének letartóztatásával, illetve Kulcsár Attila vallomásaival lendületet vett - mondta Répássy Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte, hogy hétfőn Demeter Ervin képviselőtársával interpellációt intéznek Medgyessy Péter miniszterelnökhöz, a nyomozás pártatlanságának biztosítását tudakolva.

A politikus szerint a kormányfőtől tavaly szeptemberi kijelentését kívánják interpellációjukban számon kérni, amely szerint "a nyomozás során ne legyenek tekintettel az érintettek politikai, társadalmi helyzetére, kapcsolataira."

Tóth Károly MSZP-s parlamenti képviselő a tájékoztatón elhangzottakra reagálva az MTI-vel közölte, úgy látja, hogy az ügyészség tájékoztatja Répássy Róbertet és Demeter Ervint a K and H-ügy állásáról.

"Miután mondott valamit Kulcsár és előzetesbe helyezték a Kerék Csabát, azóta Répássy is és Demeter is nyakló nélkül interpellálni akar. Nem tudok mást mondani, mint hogy az ügyészség tájékoztatja Répássyt meg Demetert" - mondta Tóth Károly.

"El kellene döntenie az ügyészségnek, hogy ki vezeti a nyomozást: az ügyészség, a rendőrség vagy a Fidesz.