A Fidesz a miniszterelnök fiának üzleti ügyeit vizsgálná

MTI
2004.06.20. 12:54
A Fidesz frakció hétfőn ismét javasolja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére egy, Medgyessy Péter miniszterelnök fiának cégügyét vizsgáló parlamenti bizottság megalakítását - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a vizsgálóbizottság azzal a 100 millió forint értékű szerződéssel foglalkozna, amelyet a Matáv Rt. kötött a Medgyessy Péter fiának is tulajdonában lévő TGG and Partners nevű céggel, európai uniós képviseleti és lobbista szerepkörre.

Az MSZP parlamenti frakciója hétfőn megszavazza a Fidesz országgyűlési határozati javaslatának napirendre tűzését - mondta Zuschlag János (MSZP) vasárnap az MTI-nek.

"Nem az a kérdés, hogy megalakul-e a vizsgálóbizottság, hanem az, hogy a Fidesz belátja-e: nincs olyan nyomozó hatóság, amit Fidesz MPSZ-nek hívnak" - mondta Zuschlag János. Hozzátette: Magyarországon az ügyészség és a rendőrség bír olyan jogosítványokkal, amelyeket a Fidesz gyakran a sajátjának gondol.

A politikus emlékeztetett: Szijjártó Péter éppen két hete a legfőbb ügyészhez fordult a kérdésben. "Az a véleményünk, hogy Szijjártó Péter és Répássy Róbert a Két férfi egy eset című filmbe képzeli magát, akkor azonban a parlamenti politizálásnál jobb lenne, ha magánynyomozó irodát nyitnának" - mondta.