Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

A Fidesz továbbviszi a nemzeti petíció ügyét

MTI
2004.06.21. 15:50
Bár a parlamenti többség nem támogatta, hogy az Országgyűlés tárgyalja a nemzeti petícióval kapcsolatos törvényjavaslatokat, a Fidesz továbbviszi a petíció ügyét. Erről Pokorni Zoltán beszélt a frakció hétfői sajtótájékoztatóján. Pokorni Zoltán frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, hogy az európai parlamenti választáson részt vevő szavazók megvonták a bizalmat a kormánytól, amelyet szerinte nem szavakkal, hanem tettekkel lehet helyre állítani.

"Valamennyiünk érdeke, hogy az országot olyan kormány irányítsa, amelyben bíznak az emberek" - mondta a politikus. Hangsúlyozta, hogy nem a Fidesz választási programjának végrehajtását kérik a kormánytól, hanem azt, illetve annál is kevesebbet, mint amit a szocialisták a választási kampányban ígértek. Véleménye szerint itt lenne az alkalom, hogy a kormány tegyen valamit, mert mint mondta, az emberek figyelmeztetése egyértelmű volt.

Selmeczi Gabriella azt hangsúlyozta: beterjesztett törvényjavaslatuk azt a célt szolgálja, hogy a kórházak magánosításakor csak olyan közkereseti társaságok jöhessenek létre, amelyben az egészségügyi dolgozók és az önkormányzatok többségi tulajdonnal rendelkeznének. Azt is el kívánják érni, hogy az Orbán-kormány idején kötött gyógyszer-megállapodást törvényi formába öntsék.

Fónagy János a privatizációs kedv mérsékléséről azt mondta: a stratégiai égek magánosítását kétharmados parlamenti szavazáshoz kötnék. Ezzel, illetve a Paksi Atomerőmű tervezett privatizációval összefüggésben Pokorni Zoltán a sajtótájékoztatón felvetette, hogy érdemes lenne majd megtudni, miről tárgyalt a kormányfő amerikai látogatása során energetikai szakemberekk