MSZP: kamu törvényjavaslatot nincs értelme tárgyalni

MTI
2004.06.21. 17:25
Az Országgyűlés rendkívüli ülésén azokat a törvényjavaslatokat érdemes tárgyalni, amelyek feltétlenül szükségesek az ország működéséhez - közölte Arató Gergely, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn az MTI-vel. "Őszintén szólva egy kamu törvényjavaslatot nincs értelme megtárgyalni. (...) Márpedig a megfogalmazott törvényjavaslatok és főleg ezeknek a forrása nem valós" - mondta a kormánypárti honatya a Fidesz petíciójához kapcsolódó előterjesztésekről.

A szocialista politikus Pokorni Zoltán fideszes képviselő azon kijelentésére reagált, amely szerint bár a parlamenti többség nem támogatta, hogy az Országgyűlés tárgyalja a nemzeti petícióval kapcsolatos törvényjavaslatokat, a Fidesz továbbviszi a petíció ügyét.

Arató Gergely azzal kapcsolatban, hogy a javaslatokban foglaltakra a kormány által zárolt pénzek is forrást jelenthetnek, azt mondta: "ha ezeket a pénzeket felszabadítanánk, azért, hogy ezeket a Fidesz elkölthesse a saját ízlése szerint, akkor ezen a módon az államháztartási hiányt növelnénk, ez pedig nem célunk".

A frakcióvezető-helyettes közölte: a Fidesz most "nyilván elégedetlen", de az MSZP azt a programot szeretné végrehajtani, amellyel megválasztották a pártot és nem azt, amit a Fidesz rá kíván erőltetni. Hozzáfűzte: nem tudja, mit ért a nagyobbik ellenzéki párt a lakástámogatási rendszer visszaállításán, mert az a javaslatokból sem derült ki, de az biztos, hogy az MSZP nem szeretné csökkenteni a szociálpolitikai támogatást, ami több, mint a Fidesz-kormány alatt volt.