Vitatják az MSZP-s elnök hatmilliós jutalmát

Magyar Nemzet
2004.06.22. 07:50
Több mint hatmillió forintos jutalmat szavazott meg az önkormányzat Agócs Istvánnak (MSZP), a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnökének idei tevékenységéért - értesült a Magyar Nemzet. A magas juttatás a helyi szocialisták körében is felháborodást keltett, a párt tatai szervezetének taggyűlése csütörtöki ülésén tárgyalja a történteket.

Négy nappal az MSZP számára sikertelen uniós választások után, a múlt hét csütörtökén Agócs István elnök éves tevékenységét 6,14 millió forinttal jutalmazta a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés. A határozat szerint Agócsot a "2004. évben végzett színvonalas munkájáért" illeti jutalom, már az első fél év végén. Két főállású helyettese, egy MSZP-s és egy SZDSZ-es alelnök jutalmazásáról az elnök maga dönthet, az összeg azonban egy korábbi közgyűlési határozat értelmében nem publikus. A közgyűlési javaslatot 24 igen, kilenc nem szavazattal, négy tartózkodás mellett fogadta el a grémium.

Tatai-Tóth András, az MSZP tatai szervezetének elnöke elmondta: a tagságnak határozottan nem tetszett a döntés, melyet a közgyűlés szocialista képviselői megszavaztak. Aránytévesztésnek tartjuk a jutalom mértékét, ezért csütörtöki taggyűlésünk napirendre tűzi és megtárgyalja a történteket - jelentette ki Tatai.