A románoknak büdös a Karsai földjére hozott trágya

MTI
2004.06.25. 16:51
Megszűnt a bűz a battonyai határ közelében, miután az odaszállított, mintegy fél hektáron elterített komposztot szalmával takarták - mondta el Gyapjas József az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség (Atiköfe) igazgatója az MTI-nek pénteken.

Az igazgató egy csütörtöki romániai hírre reagált, miszerint a román környezetvédelmi miniszter aggodalmát fejezte ki a román-magyar határ közelében létesített magyarországi hulladékgyűjtő telep légkörszennyezése miatt magyar kollegájához intézett levelében. A romániai ellenőrzés eredményeként megállapították, hogy a határsávtól öt kilométerre, magyar területen fehérjetermelő gyárakból származó legalább ezer tonnányi állati eredetű hulladékot tárolnak.

Karsai József, a battonyai térség szocialista párti országgyűlési képviselője csütörtökön elmondta, hogy 2.500 mázsa komposzt érkezett a battonyai határ mellett elterülő földjére a hódmezővásárhelyi fehérje-feldolgozó üzemből. A határ mellett kupacokban lerakott trágyát - mint mondta - várhatóan két héten belül, a búza learatását követően szétterítteti a földjén.