Helyreigazításra kötelezték a Magyar Nemzetet

MTI
2004.06.29. 17:48
Sajtó-helyreigazításra kötelezte első fokon, nem jogerősen a Magyar Nemzetet kedden a Fővárosi Bíróság (FB) a lapban a Kulcsár-üggyel összefüggésben megjelent, a Schönthal Henrik elleni ügyészi nemzetközi elfogatóparancs kiadásának körülményeit is taglaló írás miatt.

Az ítélet jogerőre emelkedésétől számított nyolc napon belül a Magyar Nemzetnek közzé kell tenni: "lapunk 2004. április 29-i számában A vörös maffia hálójában című cikkben olyan hamis látszatot keltettünk, hogy a Fővárosi Főügyészség a Schönthal Henrik elleni ügyészi elfogatóparancs kibocsátása tényének közlésével, illetve saját intézkedésének hosszadalmas felülvizsgálatával hozzájárult volna ahhoz, hogy az érintett személy olyan helyre távozzék, ahonnan kiadatása nem lehetséges" - mondta Pataki Árpád, az eljáró bíró. A lapnak közzé kell tennie azt is, hogy a valóságban a főügyészség mindenben a rá vonatkozó szabály szerint járt el.

Az ítélet ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni - tette hozzá Pataki Árpád. Karas Mónika, a Magyar Nemzet jogi képviselője az ítélethirdetés után az MTI-nek azt mondta: valószínűleg fellebbeznek.