Az MSZP sejtése szerint Orbán közpénzből néz focit Portugáliában

2004.06.30. 12:21
Orbán Viktor a Magyar Köztársaság lisszaboni nagykövetének vendégeként tölt el néhány feledhetetlennek ígérkező napot Portugáliában, amelynek keretén belül megtekintik a Labdarúgó Európa Bajnokság záró mérkőzéseit is, kezdi levelét két szocialista politikus, amelyben választ várnak Kovács Lászlótól, hogy mibe kerül a magyar adófizetőknek az út. Zuschlag János és Szitka Péter szerint joggal merül fel a kérdés, hogy ki finanszírozza Orbán Viktor és családja oda-vissza útját, az ott tartózkodás költségeit, a szállást és a közlekedést, valamint, a pártelnök és két gyermeke számára a labdarúgó mérkőzésekre szóló igen borsos árú belépőjegyeket.

Az Index is beszámolt róla, hogy a portugál nagykövet, Balla János, Balla Mihály fideszes képviselő testvére látja vendégül a Fidesz elnökét. A szocialisták azt firtatják, hogy nyaralhat-e magyar politikus a Magyar Köztársaság bármely nagykövetsége vendégeként? Továbbá arra is választ várnak, hogy kapott-e a Külügyminisztérium bármilyen tájékoztatást Orbán Viktor portugáliai tartózkodásával, illetve programjával kapcsolatban, és hogy szervezett-e Magyarország portugáliai nagykövete bármilyen hivatalos programot Orbán Viktor számára?

Révész Máriusz, Fidesz-szóvivő szerint Zuschlagék a kampány hangvételét folytatják a kérdésekkel. Révész elmondta, hogy Orbán magánúton tartózkodik Portugáliában, és az utazás költségeit maga állja. A pártelnöknek nincs hivatalos találkozója Lisszabonban, bár valószínűleg nem hivatlos formában találkozik majd Barroso kormányfővel, akivel egyébként mindketten az Európai Néppárt alelnöki tisztét töltik be.