Bombariadó után számolt be a debreceni polgármester

MTI
2004.06.30. 16:53
"Bombasiker" a Debreceni Vagyonkezelő Rt. működése - jelentette ki Kósa Lajos polgármester szerdán a közgyűlésben, amikor a vagyonkezelő holding tevékenységéről szóló szóbeli előterjesztését bombariadó miatt felfüggesztette.

Országosan is egyedülálló sikeres megoldás volt a debreceni önkormányzati cégeket a vagyonkezelő holdingba tömöríteni - mondta a fideszes polgármester a mintegy másfél órás kényszerszünet után. Hozzátette: "A vállalkozási vagyon működtetéséből tehet szert a város olyan bevételekre, ami további fejlesztéseket biztosít". Kósa Lajos szerint a vagyonkezelő tevékenységével úgy ért el jövedelemnövekedését, hogy a szolgáltatási díjak a hasonló városokkal összehasonlítva a középmezőnyben vannak és azok nem emelkedtek drámaian. A polgármester beszámolt arról, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Rt. mérlegfőösszege 34 milliárd 100 millió forint, a mérleg szerinti adózott eredménye pedig kiemelkedően jó: meghaladja az egymilliárd-háromszázötvenmillió forintot.

A debreceni közgyűlésben ezúttal nem volt szó arról, hogy a vagyonkezelő rt. tevékenységét a rendőrség vizsgálja, illetve azokról a sajtóhírekről, miszerint "megalapozott a gyanú arra, hogy bűncselekmények is történhettek a gazdálkodásban". Debrecen város közgyűlése 44 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett a vagyonkezelő holding éves beszámolóját elfogadta.