Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak a járdán vonulhatnak a tüntetők

2004.07.01. 10:00
Csak a járdán vonulhatnak azok a tüntetők, akik e hét vasárnap az Erzsébet hídi csata második évfordulójáról kívánnak megemlékezni a fővárosban - értesült a HavariaPress. Ebben az esetben azonban a rendőrség - közleménye szerint - nem akadályozza meg a tüntetést, és szabályszerűen biztosítja azt. A BRFK-ra még egy hónappal ezelőtt jelentette be a két évvel ezelőtti tüntetés egyik főszervezője, hogy július 4-én egész napos demonstrációt kíván tartani az I. kerületi Döbrentei téren és a belvárosi Szabadság téren.

E bejelentést a BRFK tudomásul vette, ám a két helyszín közti átvonulást - mivel a szervezők ehhez az úttestet akarták igénybe venni - nem engedélyezte. A szervezők ezt követően elfogadták, hogy a demonstráció útvonala végig a járdán haladjon, s ez ellen már a rendőrségnek sem volt kifogása.

A BRFK ugyanakkor kérte a rendezvény résztvevőit, hogy valóban a bejelentésben foglaltak szerint tüntessenek, ellenkező esetben az egyenruhások készek mindent megtenni a közrend és a közlekedés rendjének fenntartása érdekében.