'A Lakitelek munkacsoport célja a pártegység megőrzése'

MTI
2004.07.02. 19:19
Az MDF Lakitelek Munkacsoport egyik tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az új szerveződés célja a pártegység megőrzése és a parlamenti választás után a kormányváltás.

A Magyar Demokrata Fórum Lakitelek munkacsoportjának minden tagja azon van, hogy megőrizzék a párt egységét, visszaállítsák eredeti politikai identitását, s segítségével leváltsák az ideiglenes MSZP-SZDSZ kormányt 2006-ban - mondta Balogh László a munkacsoport megyei szervezőivel tartott szűk körű tanácskozása után.

A közlés szerint olyanok vettek részt a megbeszélésen, akik a Lakitelek csoport most kinyilvánított céljainak és szellemiségének megfelelően vállalnak munkát a tisztújító országos gyűlésre készülve a program elkészítésében. "Az MDF működése ma már nem annyira demokratikus" - indokolta Balogh László a munkacsoport megalakulását.

Megítélése szerint az íMDF országos választmánya a legutóbbi ülésén "áterőszakolta a rendkívüli nyári tisztújítást", pedig - mint fogalmazott - egy győztes párt vezetésének "nem illik" előrehozott rendkívüli tisztújítást tartania.