Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szocialista platform: véget kell vetni a háttérmutyizásnak

MTI
2004.07.02. 20:27
A Magyar Szocialista Párt szocialista platformjának ügyvivő testülete szerint az MSZP-nek jelentősen meg kell újulnia; ennek egyik elengedhetetlen feltétele a vezető testületek megújítása - számolt be a testület állásfoglalásáról pénteken a platform ügyvivője.

A vezető testületek megújítása során a "a teljesítmény, az alkalmasság, a demokratikus baloldal értékei iránti elkötelezettség legyen a valódi kritérium: mind a párt elnöke, további tisztségviselői, mind pedig a testületek tagjai esetében" - foglaltak állást Nagy Sándor közlése szerint a platform ügyvivői a csütörtök esti ülésükön.

A politikus elmondta: a szocialista platform szerint az MSZP-nek végre hadat kell üzennie a paktumpolitikának, a "háttérmutyizásnak", ezért a testület támogatja azt a javaslatot, hogy akik pártelnöki, illetve vezető tisztségviselői szerepre aspirálnak, azt nyilvánosan jelentsék be, és meghatározott időpontig írásban rögzítsék programjukat, amiről a tagság a kongresszusi előkészületek során véleményt nyilváníthat.