Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem költözik a kormány az MTV székházba

Népszabadság
2004.07.03. 09:18
Nincs még döntés az MTV Szabadság téri székházának hasznosításáról, bár az a héten végleg eldőlt, hogy a közszolgálati televízió Óbudára költözik. Így az egykori Tőzsdepalotát esetleg már jövőre kiüríthetik, s elvileg nem lenne akadálya annak, hogy azt kormányzati célokra vegyék majd igénybe - írja a Népszabadság. Korábban felvetődött ugyanis, hogy a miniszterelnök és közvetlen stábja kiköltözne a Parlamentből, és a kormányfői kabinetnek az MTV jelenlegi székháza adhatna otthont.

A napilap kormányzati forrásai szerint nincs napirenden a Néprajzi Múzeumként működő egykori Kúria bírósági hasznosítása sem. Az MTV jelenlegi székházának, illetve a Kúria épületének megfelelő átalakítása, illetve a Néprajzi Múzeum elhelyezése egyébként összességében akár hatvan-nyolcvanmilliárdos költséggel járhatna, így a legvalószínűbb megoldás az lehet, hogy költözés helyett a Tőzsdepalotát értékesítik, a múzeum marad a Kossuth téren, az ítélőtábla pedig az albérletben.