Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Hende Csaba a Fideszben folytatja

MTI
2004.07.04. 16:22
Várhatóan a Fidesz parlamenti frakciójában tevékenykedik az év végétől az MDF-ből a közelmúltban kilépett Hende Csaba független képviselő, aki vasárnap az MTI-nek elmondta, több szombathelyi volt MDF-es politikustársával együtt belépett a Fidesz helyi csoportjába.

"Nagy valószínűséggel a hat hónap lejártával, valamikor 2004 december végétől, a Fidesz-frakcióban fogok tevékenykedni" - közölte a politikus a házszabályra utalva, amely szerint frakcióból kilépő képviselő csak fél év elteltével léphet be egy másik párt képviselőcsoportjába. Mint mondta, egyhangú szavazással döntöttek pénteken a felvételükről. Mellette Marton Zsoltot, az MDF helyi szervezetének volt elnökét is felvették a Fideszbe Szombathelyen.

"Ajánlóm Orbán Viktor volt első helyen, és két szombathelyi fiatal politikus, Ágh Péter, a Fidelitas országos alelnöke és Szakály Gábor, a Fidelitas szombathelyi elnöke" - mondta Hende Csaba.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: "nem olyan szándékkal léptem be, hogy tisztséget gyűjtsek, munkára számítok és sikeres együttműködésre". A 2006-os országgyűlési képviselő-választáson való indulása egyelőre nem került szóba.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője az MTI-vel közölte: a nagyobbik ellenzéki párt egyelőre nem folytatott tárgyalásokat Hende Csaba politikai jövőjével kapcsolatosan. Később dől el, hogy pontosan hogyan és milyen keretek között dolgoznak együtt Hende Csabával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?