Jenő
-2 °C
6 °C

Lendvait javasolják a jelölőbizottság élére

MTI
2004.07.05. 12:22
Az MSZP fővárosi elnöksége Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezetőt javasolja az őszi tisztújító kongresszus jelölőbizottságának elnöki posztjára - mondta Mandur László, a párt budapesti elnöke. "Ebben az elnökválasztási folyamatban fontos, hogy egy olyan politikusunk vezesse a jelölőbizottságot, aki a legnagyobb tekintéllyel és konszenzussal bír. Ma Lendvai Ildikó ezt mind tudja és bírja" - jelentette ki a szocialista politikus.

Mint mondta, Lendvai Ildikó neve lehetséges pártelnökként is felmerült, azonban a frakcióvezető többször is egyértelművé tette, hogy nem kíván indulni az országos elnökségért. "Ezért úgy vezetheti ezt a bizottságot, hogy őt személy szerint nem érinti ez a folyamat" - fűzte hozzá. Mandur László szerint Lendvai Ildikó mellett szól az is, hogy ő az "egyetlen biztos tagja" az elnökségnek, akit nemrég jelentős többséggel választottak újból frakcióvezetővé. Hozzátette: az országos elnökség keddi ülésén várhatóan döntés születik a bizottság elnökéről. A budapesti vezetés támogatta az elnökjelölési folyamatról szóló javaslatot, ami szerint az elnökjelölteknek rövid határidőn belül nyilvánosan kellene bejelenteniük indulási szándékukat, ismertetve elképzeléseiket is. Véleménye szerint a kongresszusi elnökválasztást megelőző jelölési folyamat úgy szolgálja a legjobban a párt megújulását, ha az nem zárt ajtók mögött zajlik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?