Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keller tevékenységét vizsgálná az MDF

MTI
2004.07.05. 13:28
Az elmúlt két évben nőtt a korrupció Magyarországon, ezért a Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi a közpénzügyi államtitkárság működésének vizsgálatát - jelentette be Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője hétfőn Budapesten. Az MDF-frakció azt szeretné, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi és költségvetési bizottsága vizsgálja meg a Keller László államtitkár által vezetett intézményt - tette hozzá.

A közpénzügyi államtitkár hivatala eddig minden eredmény nélkül, de törvénytelenségek sorozatával végezte munkáját - mondta Herényi Károly. Közölte: az államtitkár törvénytelen adatgyűjtést, megindokolhatatlan magánnyomozásokat folytat, ugyanakkor az államtitkárság működése jogi szempontból tisztázatlan. A Miniszterelnöki Hivatal jelentősen, mintegy 20 százalékkal felduzzasztott létszáma ellenére az "üvegzseb-program" feladatainak ütemezésére és ellenőrzésére külsős céget bízott meg - mondta Herényi Károly. A közpénzügyi államtitkárság ugyanakkor nem vizsgál olyan ügyeket, amelyekben vélhetően a "közpénzek megcsapolása" folyik, többek között az autópálya-építéseket, vagy a nagy állami beruházásokat - tette hozzá.