Viola
-5 °C
-2 °C

Medgyessy szeptember 11-re összehívja a Máértet

MTI
2004.07.05. 20:29
Az európai uniós csatlakozással járó tennivalók és az abban rejlő lehetőségek áttekintése céljából Medgyessy Péter szeptember 11-re összehívja a Magyar Állandó Értekezletet (Máért) - ezt maga a miniszterelnök jelentette be hétfőn a romániai Tusnádfürdőn.

Medgyessy Péter Nagyváradról helikopterrel érkezett hétfőn a tusnádfürdői kempingbe, ahol előadást tartott A Kárpát-medencei ifjúság és az Európai Unió című diákszemináriumon. Ezt az alkalmat használta fel arra, hogy bejelentse: szeptember 11-re össze kívánja hívni a Máértet. Bejelentette azt is, hogy az értekezletet megelőző napok egyikén a határon túli magyar püspökökkel is találkozni kíván Budapesten, mert fontosnak tartja a párbeszéd fenntartását. "Előfordulhat, hogy másként látunk dolgokat, de ez nem jelenti azt, hogy ne folytassunk párbeszédet" - mondta Medgyessy Péter konkrét személyekre való utalás nélkül.

A miniszterelnök kijelentette, hogy Magyarország támogatja Románia integrációs haladását, sőt segíteni is kíván neki, hogy könnyebben vehesse az akadályokat. Áldozatok nélkül egyik ország sem képes az Európai Unió tagjává válni - mondta az előadó, felhívva a figyelmet a kormányoknak arra a feladatára, hogy felvilágosítsák erről a közvéleményt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!