Kilencen pályáznak a Duna Tv elnöki posztjára

MTI
2004.07.08. 17:53
Kilencen versengenek a Duna Televízió elnöki tisztségéért - közölte csütörtökön, a beadási határidő lejárta után a közszolgálati médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöke. "A pályázatok benyújtási határidejéig kilenc pályamű érkezett be, amelyek a formai követelményeknek megfeleltek" - mondta Bíró Sándor. A pályázati csomagot korábban tizenegyen vásárolták meg.

A kuratóriumi elnökség az esti órákban tartja ülését: itt a tagok megkapják minden pályázó anyagát, és tárgyalnak arról is, mikor állítanak jelöltet a posztra, mikor tartsa ülését az elnökválasztásra hivatott - társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült - nagykuratórium, továbbá milyen ügymenetben értékeljék a beérkezett anyagokat - tájékoztatott a kuratóriumi elnök.

Az MTI testületi tagoktól származó értesülése szerint megvásárolta a pályázati csomagot Cselényi László, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója, Lugossy László, a Duna Televízió volt alelnöke, Koltay Gábor filmrendező és Pekár István, aki szeptemberig elnöke az intézménynek.