Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Folytatódik a nyomozás az Országimázs Központ ügyében

MTI
2004.07.09. 16:00
A nyomozás folytatására utasította a rendőrséget a Legfőbb Ügyészség az Országimázs Központ ügyében, az Orbán-kabinet tagjainak nyilvános szerepléseit rögzítő felvételek vonatkozásában - mondta pénteken a Fővárosi Főügyészség nyomozás-felügyeleti osztályának vezetője.

Nyilasi Gyula megerősítette azt a sajtóinformációt, hogy a Legfőbb Ügyészség utasította a rendőrséget a nyomozás folytatására, helyt adva ezzel a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) panaszának. Nem volt kellően körültekintő a nyomozás, voltak olyan felderítendő tények, amelyek felderítése elmaradt. A nyomozás során ismételt tanúkihallgatásra kerülhet sor - mondta az osztályvezető ügyész.

A nyomozás folytatását csak az Orbán-kormány tagjainak nyilvános szerepléseiről készített videófelvételek ügyében rendelték el. A panasz szerint ebben a körben voltak ellenőrizetlen kifizetések, nem volt megfelelő a számlázás. Azért kellett elrendelni a nyomozást, hogy kiderítsék, ez valóban így van-e - tette hozzá Nyilasi Gyula.