Aliz
6 °C
14 °C

Orbán szerint a kormány adóemelésekkel bombázza a frakciókat

MTI
2004.07.11. 09:33
Orbán Viktor Fidesz-elnök vasárnap egy televíziós műsorban azt mondta: arra kellene törekedni, hogy az emberek bízzanak a jövőben, ám ezzel kapcsolatban nem bizakodó, mert a kormány éppen "adóemelésekkel bombázza a frakciókat". "Ősszel abba az irányba kell a politikában lépéseket tenni, hogy az emberek nagyobb biztonságban érezhessék magukat és bízzanak a jövőben" - mondta a volt kormányfő a Napkelte című televíziós műsorban. Hozzátette: "nem bizakodó" ebben a tekintetben, mert a kormány éppen "adóemelésekkel bombázza a frakciókat". A Fidesz elnöke közölte, hogy "a hazai pályára" kíván összpontosítani a jövőben.

Orbán Viktor azt mondta, hogy nem érték meglepetésként a lisszaboni útjára vonatkozó kormánypárti támadások. A volt miniszterelnök a labdarugó Euróba-bajnokság idején járt a portugál fővárosban, Balla János nagykövet vendégeként. A politikus közölte, hogy a misszióvezető régi ismerőse, ezért fogadta el meghívását. Hozzátette: ilyen támadások érnék, ha a Milánóban, ahol szintén régi ismerőse a konzul, egy operaelőadást tekintene meg a Scalában. A szocialisták a látogatásról azt mondták, hogy azt az Európa-bajnoksággal összefüggő magánútnak tekintik, de "nem túl szerencsés", ha a nagykövet nem számol be a külügyi tárcának vendége hivatalos programjáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?