Elnökjelölésre kéri a pártszervezeteket Lendvai Ildikó

MTI
2004.07.11. 20:07
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek azt mondta: levélben fordult a párt illetékes szervezeteihez, amelyben arra kéri a testületeket, hogy jelöljenek pártelnököt. A levél, amelyet a hét elején kapnak meg a címzettek, azt a kérést is tartalmazza, hogy a különböző szervezetek tegyenek javaslatot a jelölőbizottság összetételére is - közölte Lendvai Ildikó.

Az MSZP ősszel tartja tisztújító kongresszusát. Kovács László pártelnök már bejelentette, hogy nem indul ismét a tisztségéért. A jelölőbizottság teljes létszámban szeptember 15-én állhat fel, de az országos szervezetek által delegált tagok részvételével addig is megkezdődhet a jelölő munka - tette hozzá Lendvai Ildikó.

Az így felálló bizottságnak az lenne a feladata, hogy megvizsgálja, miként adaptálható Mandur László budapesti elnök javaslata, amely az elnökjelölés demokratizmusáról szól - közölte Lendvai Ildikó. Ha több pártszervezet is javasol elnököt, akkor ez a kezdetleges jelölőbizottság már augusztusban meg tudná kérdezni az érintettől, hogy vállalja-e a jelölést, és bemutatja-e programját - mondta a frakcióvezető.