Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizennégy milliárd forintot kapnak a hátrányos helyzetű falvak

MTI
2004.07.12. 14:29
Az Országgyűlés Önkormányzati Bizottsága hétfői ülésén kormánypárti többségi szavazattal tudomásul vette az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok kiegészítő állami támogatásáról szóló pénzügyminisztériumi javaslatot: a tárca 1.077 önkormányzat igénylését találta megalapozottnak, ami összesen 14 milliárd 998,3 millió forintos támogatást jelent. A kérelmek 92,3 százalékát községek, nagyközségek adták be.

Az önkormányzati törvény alapján az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került helyhatóságokat önállóságuk és működőképességük védelmében illeti meg kiegészítő állami támogatás. Azon önkormányzatok, amelyek a törvény szerint őket megillető támogatás iránti igényüket az "első ütemben" nem jelezték, szeptember 30-ig nyújthatják be kérelmüket a kincstár területileg illetékes igazgatósága útján.