Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Készül a második nemzeti fejlesztési terv

MTI
2004.07.12. 17:44
A kormány elfogadta a 2007-2013 közötti időszakra szóló második nemzeti fejlesztési terv tartalmi és szervezeti kereteit - mondta Baráth Etele, a Nemzeti Fejlesztési Hivatalt felügyelő politikai államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten. Baráth szerint reformértékű döntés, hogy a hosszú távú tervezésben a régióknak a tárcákkal azonos szerepük és jogkörük lesz. Elhangzott: szeptember végéig át kell tekinteni a régiós intézményrendszert, finanszírozást. Ki kell jelölni a fejlesztéspolitikai prioritást, össze kell állítani a kiemelt fejlesztési, beruházási kört.

Baráth Etele szólt arról, hogy a második nemzeti fejlesztési terv négy stratégiai elemét négy különböző tárca felügyeli, társadalmi szervezeteket is bevonva a munkába. Az eddigi elképzelések szerint az első nemzeti fejlesztési tervben szereplő öt operatív program helyett a másodikban nyolc kategóriát - egészséges társadalom, okos, művelt társadalom, aktív társadalom, információs társadalom, versenyképes gazdaság, felzárkózó vidék, élhető környezet, dinamikus településrendszer - alakítanak ki. Kiemelten fontos horizontális terület lesz a biztonság, az esélyegyenlőség, a kultúra.