Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felmentették az Információs Hivatal főigazgatóját

MTI
2004.07.12. 17:44
Felmentette tisztségéből az Információs Hivatal főigazgatóját, Czukor Józsefet a miniszterelnök, utódjául a kormányfő Zsohár Istvánnak, a Nemzetbiztonsági Hivatal jelenlegi főigazgatójának kinevezését kezdeményezi. A Nemzetbiztonsági Hivatal élén megüresedő főigazgatói posztra Galambos Lajost, a hivatal jelenlegi főigazgató-helyettesét javasolja a miniszterelnök. Medgyessy Péter miniszterelnök, eddigi munkájának elismerése mellett, 2004. július 16-ai hatállyal felmentette tisztségéből Czukor Józsefet, az Információs Hivatal főigazgatóját, aki a jövőben a külszolgálatban dolgozik - tudatta Gál J. Zoltán.

"A polgári titkosszolgálatokat érintő személyi változások indoka a megváltozott nemzetközi környezetből fakadó új biztonsági kihívásokra való felkészülés, valamint az európai uniós tagságunkból következő hazai és nemzetközi együttműködés erősítése" - tudatja a kormányszóvivő. A főigazgató-jelölteket a kinevezésük előtt meghallgatja az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága, s állást foglal alkalmasságukról.