Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kökény: Nem szerencsés a szegedi figyelmeztető sztrájk

MTI
2004.07.15. 15:01
Kökény Mihály nem tartja szerencsés üzenetnek a szegedi új klinikán meghirdetett figyelmeztető sztrájkot, mert véleménye szerint az a látszat keletkezik, mintha a szegedi fatális tévedést, az azzal kapcsolatos felelősséget akarnák most leplezni. A szegedi új klinikán július 22-ére meghirdetett kétórás figyelmeztető munkabeszüntetéssel kapcsolatban a miniszter közölte: minden olyan szándékkal egyetért, ami az egészségügy javítását, fejlesztését tűzi ki célul.

Kökény Mihály elmondta: "Ha értem is a szándékot, az aktualitást nem. (...) Meggyőződésem, hogy ha most szakad el a cérna, az nem ennek a kormánynak az intézkedései miatt van. Hogy a cérna most akar elszakadni, abban az is szerepet játszhat, hogy vannak, akik direkt rángatják, vagy éppen elvágni akarják, és nyilvánvalóan vannak olyanok, akik esetleg bizonyos szakmai szervezet köntösébe bújva valamilyen politikai motivációval próbálják kelteni ezt a hangulatot."