Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy hét múlva hallgatják ki a rendőrségen Ragátsot

MTI
2004.07.15. 14:27
Gyanúsítottként kívánta meghallgatni Ragáts Imrét, a Magyar Televízió Rt. előző elnökét a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön. Ragáts Imre azonban nem jelent meg a meghallgatáson; de miután kimentette magát, július 22-re hívták be. Egyelőre csak ő gyanúsított az ügyben, amelyben egy filmszerződés megkötése kapcsán hűtlen kezelés gyanúja miatt jár el a rendőrség.

Ragáts január 1-jével önként állt fel székéből, miután nyilvánosságra került, hogy a piaci ár ötszöröséért vásárolt filmsorozatot az MTV-nek nevelt lánya cégétől. A Magyar Televízió Rt. előző elnöke még tavaly júliusban kötött szerződést az 52 részes búvárfilmsorozat megvásárlására a Cears Bt.-vel. A megállapodás szerint a Spektrum Tv-n már több ízben levetített szériát az MTV 55,3 millió forintért vette volna meg. A nevelt lány cége le is szállított 13 részt, amelyért a csőddel küzdő köztévé 13 millió forintot fizetett. A további részek megvásárlása azért nem történt meg, mert Ragáts nevelt lányával kötött megállapodása nyilvánosságra került.

Az MTV kuratóriumi elnöksége azonnal felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el, és a februárban elkészült jelentésében megállapítotték, hogy Ragáts aránytalanul magas áron vásárolta meg a sorozatot. Ezért hanyag vagy hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt büntetőjogi feljelentést javasoltak a bukott tévéelnök ellen. Az MTV ügyvédje áprilisban büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A Cears Bt. azóta visszafizette a cégnek visszajuttatott epizódokért az MTV tizenhárommillió forintját.