Aliz
6 °C
14 °C

Nem lép hatályba a MÁV kórház kollektív szerződése

MTI
2004.07.16. 15:25
A MÁV kórház két szakszervezete aláírta az intézmény kollektív szerződését, azonban a kórház harmadik érdekképviseletének újabb javaslatai miatt az nem lép hatályba, tájékoztatta a MÁV Kórház és Központi Rendelőintézet megbízott főigazgatója pénteken az MTI-t. "A MÁV Kórház és Központi Rendelőintézetben működő Vasutasok Szakszervezete és a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezete helyi érdekképviseletei aláírták a kórház kollektív szerződését" - írta közleményében Tallósy Imre.

A kollektív szerződés azonban nem lép hatályba a MÁV Kórház és Központi Rendelőintézet Önálló Szakszervezetének a "mai napon tett újabb javaslatai miatt", amelyet mind a kórház vezetése, mind a két aláíró szakszervezet elutasított. A dolgozók az intézmény önálló szakszervezetének felhívására július 9-én, pénteken délelőtt kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, hogy a munkáltatót rákényszerítsék a június 30-án megszűnt kollektív szerződés megkötésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?