Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kedden számítják ki a felvételi ponthatárokat

MTI
2004.07.18. 09:10
Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) kedden állapítja meg a felvételi ponthatárokat, így még aznap késő este az internetről vagy sms-ben megtudhatják a felvételizők, hogy melyik egyetemre vagy főiskolára jutottak be - közölte az OFI az MTI-vel. A számítógépes rendszer kedden reggel kezdi a munkát, és amint az ellenőrzés és a feldolgozás befejeződik - várhatóan estére -, a ponthatárok felkerülnek az OFI honlapjára, a www.felvi.hu weboldalra. Ott az érdeklődők keresőprogram segítségével intézmények és szakok szerint böngészhetnek az adatok közt - tartalmazza az iroda közleménye. A felvételi ponthatárok kedden éjjel a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) internetes oldalán is megtalálhatóak lesznek.

Az OFI az adatokat sms-ben is elküldi annak a 147 ezer felvételizőnek, aki a jelentkezési lapján hozzájárult a mobiltelefonon történő tájékoztatáshoz. Így tehát ha valaki több helyre is beadta a jelentkezését, több sms-re is számíthat. A tájékoztató szerint a felsőoktatási intézmények a ponthatárok megállapítását követő egy héten belül postázzák a hivatalos felvételi döntésről szóló levelet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?